top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSMN

Persbericht SMN: Kom in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko!

Gisterenavond werd Marokko opgeschrikt door een zware aardbeving. Volgens de Marokkaanse autoriteiten zijn er tot nu toe 820 doden en 672 gewonden gevallen in het zuiden van Marrakech.

De vrees is dat het aantal slachtoffers snel zal oplopen. Het Samenweringverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) betuigt zijn medeleven met de slachtoffers en nabestaanden.


Marokkaanse Nederlanders zijn enorm geschrokken door de heftige beelden uit Marokko. Zij leven mee met de slachtoffers en nabestaanden.

Een deel van de Marokkaanse gemeenschap heeft familie en vrienden in het rampgebied. Voor hen is het heftige nieuws extra zwaar.


SMN roept Nederlandse hulporganisaties achter Giro555 op een landelijke om in actie te komen voor de getroffen bevolking in het rampgebied te helpen.

Wij vragen de Nederlandse regering ook een reddingsteam naar Marokko te sturen.

Marokkaanse Nederlanders die zich zorgen maken over hun familie en vrienden, worden verzocht contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in Rabat op 0031 247 247 247.


Tot slot is SMN in de komende periode beschikbaar voor ondersteuning en advies bij coördinatie van hulpinitiatieven vanuit Nederland ten behoeve van de getroffen Marokkaanse regio.

128 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page