top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSMN

SMN start website en hulplijn (030-3050100) coronacrisis

Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) lanceert morgen de website en de hulplijn: www.wijhelpen.nu. Dit initiatief is hard nodig. Marokkaanse Nederlanders ondervinden ook de enorme impact van de coronacrisis op hun leven. SMN biedt hiermee een laagdrempelig en toegankelijk platform voor hulp en advies in deze onzekere tijden.

Met dit landelijke initiatief stellen we betrouwbare informatie over het coronavirus beschikbaar. Vooral aan diegenen die

de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig zijn. Informatie op de website en via de telefonische hulplijn worden daarom beschikbaar gesteld in het Nederlands, het Arabisch en het Tamazight. Daarmee zijn beide ook toegankelijk voor andere Arabischtalige gemeenschappen. Ervaren vrijwilligers staan daar waar nodig hulpvragers met raad en daad bij. Ook voor mensen die zich eenzaam voelen of in nood verkeren, biedt de hulplijn een luisterend oor. Het telefoonnummer 030-3050100 is bereikbaar op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 13.00 tot 16.00 uur.

Bezoekers van de hulplijn worden niet alleen geïnformeerd over de geldende gezondheidsmaatregelen, maar ook voorgelicht en geadviseerd over specifieke situaties. Denk hierbij aan de gevolgen voor gestrande mensen in Marokko; hoe om te gaan met het overlijden en begraven van een dierbare en voor welke ondersteuning je als ondernemer en zzp'er in aanmerking komt. Maar men kan er ook terecht als er problemen zijn met schulden, armoede, thuisonderwijs en onveiligheid. Daarnaast biedt de hulplijn een luisterend oor voor mensen die eenzaam zijn en/of in geestelijke nood verkeren. De bezoekers van de hulplijn worden waar nodig doorverwezen naar de juiste hulp en professionele diensten.

SMN werkt nauw samen met diverse organisaties waaronder de Vereniging Imams Nederlanders (VIN), het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden (SIORH), de Associatie Marokkaanse Artsen Nederland (AMAN), en de Marokkaanse Ouderenbond in Nederland (MOBiN). Bovendien leveren vele vrijwilligers en professionals een actieve bijdrage aan het bundelen van betrouwbare informatie en het bieden van een luisterend oor.

Redactie:

Voor meer informatie kunt u contact bellen naar 06-87729375 of 06-52468389.

62 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page