top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSMN

SMN zoekt nieuwe bestuursleden

Ben je betrokken bij de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap? En wil jij een bijdrage leveren aan haar belangenbehartiging op landelijk niveau? Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) zoekt nieuwe bestuursleden.Missie SMN


De missie van het SMN is het verbeteren van de maatschappelijke positie van Marokkaanse Nederlanders, met als doel volwaardig burgerschap op basis van een eigen gekozen identiteit in een inclusieve samenleving. We streven ernaar onze missie te realiseren door beleidsbeïnvloeding, uitvoering van projecten, voorlichten van de gemeenschap en verbinding te maken met maatschappelijke organisaties.


Rol van bestuurslid SMN


Het bestuurslid levert een actieve bijdrage aan het besturen van de stichting en representeert het SMN op een betrokken wijze. Het gaat o.a. om contact met diverse ministeries, lokale overheden, landelijke instellingen en andere (zelf)organisaties om de belangen van groepen binnen de Marokkaanse gemeenschap blijvend te agenderen en een bijdrage te leveren aan oplossingen.Verantwoordelijkheden en hoofdtaken


Het bestuurslid is met de andere bestuursleden belast met het besturen van de stichting. Binnen het bestuur is een taakverdeling op thema’s. De belangrijkste competenties zijn:


· Samenwerken met andere bestuursleden, bureau en betrokken buitenstaanders

· Bruggen bouwen naar de gemeenschap en instellingen

· Input genereren, deze kunnen uitdragen en in de praktijk tot uitvoering kunnen (laten)

brengen

· Kritisch, onafhankelijk en constructieve houding

· Bereidheid om activiteiten (te helpen) op te zetten en organisaties te informeren en te

motiveren.


Eisen


· Ervaring met het besturen van een organisatie

· Voortrekkersrol vervullen ten aanzien van één van de thema’s die binnen het bestuur

prioriteit hebben.

· Betrokkenheid met en inzicht in de positie van de Marokkaanse gemeenschap

· Visie op de ontwikkeling van de Marokkaanse gemeenschap

· Kunnen begrijpen van abstract beleid, beleidsbeïnvloeding en de relatie tussen SMN,

overheden en instellingen

· Beschikken over een netwerk

· Financiële, juridische of social media deskundigheid is een pré.Inlichtingen en sollicitatie


Per heden 2022 starten de nieuwe bestuursleden in het bestuur van SMN. De selectiecommissie bestaande uit huidige bestuursleden houdt rekening met de diversiteit binnen het bestuur en heeft aandacht voor de man/vrouw verhouding en leeftijd. De gesprekken worden gevoerd in de maand december. Bestuursleden ontvangen een onkosten- en reiskostenvergoeding voor hun inzet.


Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Bouchaib Saadane, voorzitter van SMN, tel. 06-52468389. Uw sollicitatiebrief met curriculum vitae kunt u per e-mail richten aan: info@smn.nl.

82 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page